Vrijwilligers

Vrijwilligers

Wandelaars vier dagen laten genieten van het mooiste dat de Veluwe te bieden heeft. Dat is het streven van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn. Al sinds 1954 is de Apeldoornse Vierdaagse, steeds beginnend op de tweede dinsdag van juli, een begrip onder wandelaars in Nederland. Het bos, de heide en vooral het niet massale karakter van het evenement zijn voor de deelnemers de reden om naar Apeldoorn te komen. En natuurlijk de goede organisatie. Niet voor niets beoordeelde een grote meerderheid van de deelnemers in een enquête de Apeldoornse vierdaagse met een rapportcijfer 8 of hoger. Al tienduizenden wandelaars hebben in de loop der jaren veel wandelplezier beleefd in Apeldoorn en omgeving, waarmee dit evenement een belangrijke basis is van de wandelsport in Nederland.

Maar….. wij kunnen dit niet zonder vrijwilligers! Help jij mee?

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Voor de Cantharel Internationale 4daagse Apeldoorn zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers.

De start van de vierdaagse is altijd op de tweede dinsdag in juli en duurt t/m vrijdag. De starttijden zijn elke wandeldag van 6.30 tot 11.30 uur, afhankelijk van de afstand. Start vanaf Sportcomplex v.v. Victoria Boys, Berghuizerweg 153, 7312 SN Apeldoorn. Op de zondag en maandag voorafgaand aan de vierdaagse wordt het terrein aangekleed en de tenten op het terrein ingericht. Voor deze opbouw zijn extra mensen nodig. Op de wandeldagen, dinsdag t/m vrijdag, hebben we veel menskracht nodig voor allerlei verschillende werkzaamheden. Op het terrein zijn er elke dag wel extra werkzaamheden te verrichten. Na afloop van het wandelevenement zijn op vrijdag en zaterdag extra mensen nodig om alles weer af te ruimen en op te bergen.

Wat vragen wij:

 • Een positieve, meedenkende instelling en kunnen samenwerken tijdens je inzet.
 • Je hoeft niet alle dagen beschikbaar te zijn. Een enkele of meerdere dagen is ook mogelijk, ochtend of middag.
 • Wel bereid zijn vroeg uit de veren te komen.

Wij zoeken vrijwilligers voor de volgende werkzaamheden:

 1. Administratie krachten voor de binnendienst. Omgaan met wandelaars, enige talenkennis en computer-ervaring.
 2. Op- en afbouw vrijwilligers vòòr, tijdens en nà de vierdaagse. Handige mensen die graag de handen uit de mouwen steken.
 3. Parkoerstijgers, vrijwilligers die helpen bij het uitzetten van routes met GPS-apparatuur. Op een MTB door het bos om pijlen enz. op te hangen en af te halen.
 4. Controleurs op de verschillende parkoersen. Controle van wandelaars op de te lopen afstanden.
 5. Mensen voor de medische dienst. Tijdens het wandelen aandacht voor de lopers.
 6. Vrijwillige evenementen verkeers­regelaars (vev) bij parkeren en oversteekplaatsen. In bezit zijn van aanstelling als vev-er of bereid zijn e-learning via de SVNL te volgen.
 7. Coordinator rustplaatsen

Wat bieden wij:

 • Een collegiale, enthousiaste, groep vrijwilligers.
 • Wisselende tijden van inzet per dag.
 • Voor de binnendienst en terrein wordt voor eten en drinken gezorgd.
 • De buitendienst dient daar zelf voor te zorgen. Een vergoeding daarvoor wordt gegeven. Afhankelijk van de tijd van inzet.
 • Kom je uit een van de omliggende dorpen dan is een ruime kilometer­vergoeding mogelijk.
 • Medewerkers avond voorafgaand aan vierdaagse bij Hotel Apeldoorn – De Cantharel.
 • Na afloop van de vierdaagse, bij inlevering van je spullen, een presentje en bedankje voor je inzet.
 • In het najaar een ‘dank-je-wel-avond’ bij Hotel Apeldoorn – De Cantharel, gezellig napraten met een hapje en een drankje

Het groenste wandel-evenement van Nederland!

Aanmelden

Wil je ons graag als vrijwilliger komen helpen? Of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via secretariaat@4daagseapeldoorn.nl, bel naar 06 5700 2085 of vul onderstaand formulier in.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.