Veluwse Midwienterkuiertocht

Veluwse Midwienterkuiertocht

Datum:

Zondag 18 december 2022

Klank midwinterhoorn begeleidt wandelaars

Je wandelt over de Veluwse heide. Misschien is het nevelig, waardoor struiken opduiken als waren het witte wieven. Wellicht ligt er een laagje sneeuw op je pad. En dan klinkt een sonore bromtoon over de heide, het geluid van een midwinterhoorn.

Dat kun je ervaren op zondag 18 december tijdens de 15e Veluwse Midwienterkuiertòch in Epe/Wissel. En na de wandeling van 5, 10 of 15 kilometer kun je lekker bijkomen met een glas Glühwein, een beker warme chocolademelk of een kom erwtensoep, in de in kerstsfeer ingerichte Camping de Wildhoeve

Advent

Langs de wandelroutes staat op bepaalde punten leden van de Veluwse Midwienterhoornbloazers, die bij toerbeurt op hun hoorns blazen en tussendoor de geïnteresseerde wandelaars graag vertellen over hun instrument.

Midwinterhoornblazers zijn vooral in het oosten van ons land actief, maar alleen vanaf de eerste adventszondag tot en met Drie Koningen (6 januari), dus in de periode rond de winterzonnewende op 21/22 december. Van oudsher wordt geblazen om het donker te verdrijven en het licht op te roepen of later ook wel om de geboorte van Jezus aan te kondigen.

Over de wandeling

De wandelingen gaan door het bos- en heidegebied van Geldersch Landschap en het landgoed Tongeren. Het hoogste punt van het gebied is de Tongerense Berg, 32 meter boven NAP; van hieraf heeft de wandelaar een fraai uitzicht. Met wat geluk kan daar wild worden ontdekt.

Afhankelijk van de gekozen afstand voeren de routes over de loopbrug door het veengebied Wisselse Veen, langs een monument ter herinnering aan de mkz-crisis in 2001 en door landgoed Het Feithenhof.

Startplaats:

Camping de Wildhoeve
Hanendorperweg 102,
8166 JJ Emst

Organisatie:

Werkgroep Wandeltochten Apeldoorn e.o.

Starttijden:

15 km 12.00-12.45 uur
10 km 12.00-13.30 uur
5 km 12.00-14.00 uur (geen rust)

Inschrijfgeld:

Deelnamekosten € 3,50 (inclusief routebeschrijving en wandelboekplaatje).
Leden van erkende wandelsportbonden genieten een korting van € 1,00.
Herinnering beschikbaar tegen kostprijs.

Inschrijven:

Vanaf 11.30 tot 14.00 uur aan de start. Einde wandeltocht 16.00 uur.

Deelname:

Iedereen die van wandelen houdt, kan deelnemen. Deze tocht is ook geschikt voor Nordic walking. Honden kunnen aangelijnd mee.
Er kunnen wildroosters in het parkoers aanwezig zijn!

Medische verzorging:

Deze is aanwezig.

Informatie:

06-22887416
e-mail: wandeltochten@4daagseapeldoorn.nl

Bereikbaarheid:

De start en finish zijn niet bereikbaar met openbaar vervoer, bus.