Weer wandelbegeleiders geslaagd voor ‘Wandeltrainer 1’

Acht wandelbegeleiders van De Klup, de Passerel en Ontmoet &Co hebben zaterdag 5 oktober jl. de opleiding Wandeltrainer 1 van de KWBN succesvol afgerond. De cursus was op verzoek georganiseerd door de werkgroep Wandelen in Apeldoorn, onderdeel van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn, in samenwerking met Accres, afd. sportstimulering.

De Klup, de Passerel en Ontmoet &Co verzorgen dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en de wandelgroepen vanuit deze organisaties worden door de cursisten begeleid.

Met veel enthousiasme hebben de wandelbegeleiders tijdens de cursus waardevolle kennis opgedaan. Niet alleen door het uitwisselen van elkaars ervaringen, maar ook omdat docente Imke vanuit haar achtergrond als fysiotherapeut en wandelbegeleider van gemengde groepen, specifieke kennis inbracht over het begeleiden van mensen met een beperking bij het wandelen in groepen.

We wensen de wandelbegeleiders en hun wandelaars heel veel succes, maar vooral heel veel plezier tijdens de wandelingen. Hopelijk kunnen we ze in de toekomst begroeten op een van de georganiseerde wandeltochten of misschien wel op de Internationale 4daagse Apeldoorn.  Wilt u meer weten over deze wandelgroepen voor mensen met een beperking? Neem contact op met De Klup, De Passerel of Ontmoet & Co. Op de website www.wandeleninapeldoorn.nl kunt u ook meer informatie vinden.

Blijf op de hoogte

Loop jij dit jaar ook weer mee? De inschrijvingen openen 15 februari. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste bericht.