Vierdaagse steunt Bas van de Goor Foundation

Tijdens de 65e editie ‘trakteert’ de Apeldoornse Vierdaagse de wandelaars op voor een deel vernieuwde routes (nóg minder asfalt), maar ook wilde het Stichtingsbestuur iets doen voor een goed doel.

Dat doel is de Bas van de Goor Foundation. Naamgever en Apeldoorner Bas van de Goor komt op de laatste dag van het wandelevenement een cheque in ontvangst nemen.

De BvdGF zet zich al 11 jaar in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Wat het wandelen betreft onder meer met de Nationale Diabetes Challenge. Sporten is voor iedereen goed, aldus de BvdGF, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten.

De BvdGF houdt van actief bezig zijn. Dus geen urenlange theorie, maar gewoon zelf ervaren en met elkaar bespreken. Zo leert een kind tijdens een sportkamp dat hij niet de enige is met diabetes en hoe hij zijn diabetes zelfstandig kan regelen, terwijl ouders even een paar dagen ‘diabetes-vrij’ hebben. Tijdens gezinsweekeinden creëert de BvdGF begrip binnen het hele gezin over hoe dat nu werkt: bloedsuikers meten, koolhydraten tellen en insuline spuiten. Volwassenen daagt de BvdGF op elk niveau uit. Van wandelen in Nederland tot fietsen in de Spaanse Pyreneeën of rennen in New York. De BvdGF wil iedereen met diabetes stimuleren tot een sportief leven.

Voor meer informatie kijk op www.sportiefmetdiabetes.nl

Blijf op de hoogte

Loop jij dit jaar ook weer mee? De inschrijvingen openen 15 februari. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste bericht.