Veiligheid op overwegen

Veiligheid op overwegen

Het is vorig jaar écht gebeurd: deelnemers aan de Apeldoornse Vierdaagse die bij gesloten of zich sluitende spoorbomen toch nog snel even het spoor overstaken. Met alle risico’s van dien.

Elk jaar vinden er in Nederland ruim 40 aanrijdingen plaats op overwegen. Waarvan een derde met dodelijke afloop. ProRail doet er alles aan om aanrijdingen te voorkomen. Risicovol gedrag op overwegen is wettelijk verboden. De boete hiervoor kan oplopen tot 220 euro.

Daarom onze oproep aan de deelnemers aan de Vierdaagse: laten we er samen voor zorgen dat wij dit jaar geen klachten van ProRail krijgen, omdat wandelaars zo nodig toch nog even willen oversteken. Even wachten is voor de veiligheid in ieders belang. Je wilt het toch niet meemaken dat….. Je niet aan de regels houden kan intrekking van je startbewijs tot gevolg hebben!

De situatie van vorig jaar heeft als gevolg dat we dit jaar extra vrijwilligers gaan inzetten bij de spoorwegovergangen.

Blijf op de hoogte

Loop jij dit jaar ook weer mee? De inschrijvingen openen 15 februari. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste bericht.