Overlijden Jan Vukkink

Jan Vukkink 1951-2022

Tot onze grote schrik en verdriet kregen wij het bericht dat ons oud-bestuurslid Jan Vukkink onverwachts is overleden.

Jan Vukkink was vanaf de oprichting van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn in 2015 tot april 2020 bestuurslid.  Velen van jullie kennen hem als coördinator van de parkoersen vanaf 2015. Ook was hij verantwoordelijk voor de PR. Vanuit zijn journalistieke achtergrond schreef hij de persberichten, nieuwsbrieven, teksten voor de website, advertorials en regelde alles wat met advertenties te maken had. Ook is hij regelmatig met zijn vrouw Ria naar België geweest op wandeldagen en beurzen, dat laatste deed hij ook in Nederland.

Vele mensen kennen Jan ook van zijn bestuursfuncties bij de Oostelijke Wandelsportbond (OWB) en de Nederlandse Wandelsportbond (NWB).  Ook bij de OWB  was hij verantwoordelijk voor de PR, zoals het uitgeven van het OWB-tje het nieuwsblad van de OWB die  4 maal per jaar uitkwam. Zijn liefde voor het wandelen en de kennis die hij had, bracht hij in via de vele wandeltochten die hij maakte samen met Ria. Met wat hij zag en de ideeën die hij opdeed kwam hij regelmatig met voorstellen voor verbeteringen voor de wandelsport. Hij bezocht regelmatig jaarvergaderingen van de regionale bonden.

Naast de inbreng voor de routes voor de 4daagse Apeldoorn heeft Jan ook nog diverse jaren de routes gemaakt voor de avondvierdaagse Hattem.

Jan was een man die veel heeft gedaan voor de wandelsport zowel OWB, NWB, Avondvierdaagse Hattem als de 4daagse Apeldoorn.

Jan, namens bestuur en vrijwilligers van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn, bedankt voor dit alles, rust zacht en we wensen Ria en de kinderen heel veel sterkte en kracht toe.

De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden.

Blijf op de hoogte

Loop jij dit jaar ook weer mee? De inschrijvingen openen 15 februari. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste bericht.