Hoe staan we er voor…

Wat een raar jaar was 2020. Voor het eerst in de lange traditie van de Apeldoornse Vierdaagse werd de editie 2020 afgelast. Geen enkele activiteit van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn is dit jaar door gegaan. Zowel de Vierdaagse als de weekend-wandeldagen in maart, november en december zijn dit jaar afgelast. Een deel van de kosten die daarvoor gemaakt zijn, hebben we niet kunnen goed maken omdat er bijna geen inkomsten tegenover gestaan hebben. Gelukkig konden we toch gebruik maken van een deel van de subsidie van de gemeente Apeldoorn en de welwillende medewerking van een deel van de wandelaars die ons het betaalde inschrijfgeld hebben laten behouden. Bedankt wandelaars! Daardoor kunnen we toch verder voor het komende jaar.

De hoge besmettingscijfers die geleid hebben tot de totale lockdown, waar we in zitten tot 19 januari a.s., bieden nog geen perspectief op het organiseren van evenementen. Wij verwachten dat het nog vele maanden duurt voordat evenementen weer mogelijk zijn. Het is aannemelijk dat er eerst gevaccineerd moet gaan worden voordat we weer evenementen kunnen organiseren.

Helaas kan er op dit moment nog niets verteld worden over de organisatie van de vierdaagse door de stichting en de weekend-wandeldagen van de Wandelcommissie Apeldoorn e.o. Zoals overal liggen de evenementen voor het komende jaar nog grotendeels stil. Over welke maatregelen genomen moeten worden om wel iets te kunnen organiseren is nu nog niets te zeggen. Het Covid19-virus houdt ons nog steeds in de greep.
Organisatorisch staan we in een soort ruststand. Achter de schermen (we zitten nog te springen om nieuwe bestuursleden) wordt er wel verder overleg gevoerd. Welke extra maatregelen met bijkomende kosten moeten we nemen, en kunnen we deze extra kosten opbrengen?

Blijf op de hoogte

Loop jij dit jaar ook weer mee? De inschrijvingen openen 15 februari. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste bericht.