Herstart 5e Midden Veluwe wandeltocht 4 en 5 maart 2023

APELDOORN –  Na drie jaar wordt op zaterdag 4 en zondag 5 maart 2023 weer de 5e Midden-Veluwe wandeltocht georganiseerd door de werkgroep Wandeltochten Apeldoorn e.o. van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn.

Bij deze ééndaagse wandeltocht kunnen de deelnemers kennismaken met het gebied waarin zich in juli een deel van de 68e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn zal afspelen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van vijf, tien, vijftien en twintig kilometer. De routes gaan door uitgestrekte bossen met statige brede lanen, afgewisseld met smalle bospaden, rusten bij de schaapskooi waar mogelijk al lammetjes ronddartelen en verder lopen over heidevlaktes en langs de ‘kathedraal’. Dit is afhankelijk van de gekozen afstand. De routes zijn op beide wandeldagen gelijk en zijn met pijlen aangegeven. De deelnemers krijgen een routekaart mee. Nordic walkers zijn ook welkom. Honden mogen meelopen, mits aangelijnd. Er kunnen wildroosters in het parkoers aanwezig zijn.

De start is bij Van Der Valk hotel Apeldoorn De Cantharel, Van Golsteinlaan 20, 7339 GT Ugchelen. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid is het verzoek is om zoveel mogelijk per openbaar vervoer of de fiets te komen.

Deelnemers kunnen zich aanmelden in de Veluwezaal van het Congrescentrum. De starttijden zijn: 20 km 9.00-11.00 uur, 15 km 9.00-12.00 uur, 10 km 9.00-13.00 uur en 5 km 9.00-14.00 uur.  Op beide kortste afstanden is onderweg geen rustplaats voorzien. Om uiterlijk 16.30 uur moeten de wandelaars hun route voltooid hebben.

Iedere wandelliefhebber kan aan deze tocht deelnemen. Deelname is 4,50 euro per persoon, leden van een erkende wandelsportorganisatie betalen €3,50.

Deelnemers die zich vóór 28 februari hebben ingeschreven voor de 4daagse Apeldoorn (start inschrijving15 februari 2023) kunnen op vertoon van het inschrijvingsbewijs gratis wandelen.

Voor meer informatie: www.4daagseapeldoorn.nl/wandeltochten.

E-mail: wandeltochten@4daagseapeldoorn.nl

Blijf op de hoogte

Loop jij dit jaar ook weer mee? De inschrijvingen openen 15 februari. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste bericht.